odla cannabisfrön
Nyheter

Hur odlar man cannabisfrön?

Funderar du på att testa på detta med att gro egna frön av cannabis hemma? Att odla cannabisfrön, det är inte så svårt, bara du ser till att ge fröna rätt förutsättningar. Ett enkelt sätt att få dina cannabisfrön att gro, det är att blötlägga dem mellan pappershanddukar. Sedan kan du lägga dessa pappershanddukar mellan två tallrikar. Det är viktigt att det är en bra temperatur samt rätt sorts luftfuktighet. Se även till att övervaka dina cannabisfrön, så att de om de blir torra, får mer vatten sprayad på sig. När de börjar spira, så kan du flytta över dem till där du vill odla dem.

Vad behöver cannabisfrön för att gro?

Cannabisfrön måste ha rätt förutsättningar för att de ska börja gro. En mycket viktig del är vatten och att det är fuktigt för fröna, så att de börjar spira som de ska. En del frön är rätt torra från start och de kan behöva en hel del vatten. Om fröna inte får tillräckligt med fukt, så kommer de stanna kvar i ett vilande tillstånd. Se bara till att det inte blir allt för mycket vatten, för då kan dina cannabisfrön ruttna. 

En annan viktig del i processen är att de även får rätt mängd syre. Det finns små luftfickor i jorden som ger fröna dess syre. Du får dock inte sätta ner fröna för djupt, för då får de för lite syre.

Temperaturen är även den viktigt. Vad den ska vara på beror på vilka frön du ska odla, men det brukar rekommenderas att den ligger på 25-30 grader.

Sedan måste dina cannabisfrön även ha rätt mängd ljus och mörker. Det kan vara bra att efterlikna hr det är ute i det fria med dag och natt. 

Det kan vara bra att ha en lämplig plats att vara på då du ska odla cannabusfrön.

Ha rätt sorts odlingsutrustning

När dina cannabisfrön börjar gro, så är det ju bra att plantera över dem i något annat. Idag finns det flera sätt och metoder att använda dig av, både då du ska få dem att gro och hur du sedan planterar över dem. Det finns även bra odlingsutrustning du kan använda. Se till så att du läser på hur du bäst kan odla cannabisfrön innan du startar. Läs även på om de olika sorters frön som finns. 

Det är en god idé att välja cannabisfrön baserat på dina specifika behov, preferenser och geografiska miljöer. Det är så att inte alla frön går att odla överallt. Sedan är det ju så att du kan odla inne så väl som ute, beroende på var du bor. 

Sedan så kommer ju även din skicklighet samt hur gröna fingrar du har att påverka hur det går att odla dina cannabisfrön. En del av dem är lättare att odla än vad andra är. Det går ju att börja med de som är lite lättare för att senare, då du börjar bli van att gå över till de lite mer avancerade varianterna av cannabisfrön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *