sovrum inredning inspiration
Nyheter

Få ett mysigare sovrum med dessa knep

Att fixa till ett hemtrevligt och mysigt sovrum är inte alltid lika enkelt. I vissa fall kan lite extra inspiration vara nödvändigt för att man ska kunna få till den där mysiga känslan som man är ute efter. Känner du att ditt sovrum kunde vara lite mysigare än det är just nu? Här får du användbar sovrum inredning inspiration som kan hjälpa dig att få ett mysigare sovrum.  

Ombonat är bäst 

Se till att ditt sovrum är ordentligt ombonat och fyllt med mysiga filtar, kuddar och andra textilier. Detta är verkligen ett av de allra bästa tipsen när det kommer till just sovrum inredning inspiration. En bra regel att följa är att hålla sig till jämna antal av kuddar, filtar och liknande. Det ger hela sovrummet en mer symmetrisk känsla. Symmetri kan nämligen hjälpa dig att slappna av lättare. Ett bra antal kuddar skulle kunna vara mellan två till sex stycken, lite beroende på hur stor din säng är. Ju större sängen är, desto fler kuddar behöver du. Ha gärna ett par filtar liggandes eller hängandes, så att du alltid kan snabbt svepa in dig en.  

Glöm inte mysig belysning 

Var noga när du väljer ut lampor till sovrummet. Du ska helst undvika allt för starka lampor, då dessa kan göra det svårt för dig att slappna av på kvällen innan du ska sova. Välj lampor som ger ifrån sig ett dämpat ljus i stället. Ett mer dämpat ljus får sovrummet att kännas mycket mysigare. Det är ett tips på sovrum inredning inspiration som fungerar riktigt bra. 
 
Om du ändå behöver ett par starkare lampor, kan du alltid skaffa dimningsbar belysning. Då kan du själv ställa in ditt ljus precis som du vill. Då skulle du kunna få ett starkare ljus under dagen när du gör rent i ditt sovrum. På kvällen kan du ställa tillbaka det till ett mer dämpat ljus. Dimningsbar belysning är faktiskt en riktigt bra investering, om man vill kunna variera sitt ljus.  

Inred med saker som betyder något 

Inred med dekor och detaljer som är viktiga för dig. Använd dig av saker som faktiskt betyder något. Allt som gör dig glad är bra inredningsdetaljer. Det kan vara priser som du har vunnit under olika tävlingar. Du skulle även kunna dekorera med saker som du fått med dig hem från dina resor. Om du inte kan välja ut något att dekorera ditt sovrum med, kan du alltid leta efter sovrum inredning inspiration på nätet eller i inredningsbutiker.  
 
Något man bör undvika är foton på familj eller vänner. Dessa kan ofta väcka för mycket känslor, vilket kan göra det svårt för dig att slappna av. Häng upp dessa i vardagsrummet i stället. Annars är de flesta andra typer av foton perfekta som inredningsdetaljer i sovrummet.   

Ge sovrummet ett tema 

Ett tema skulle kunna ge dig precis den sovrum inredning inspiration du behöver för att göra ditt sovrum mysigare. Teman underlättar ofta inredningsarbetet enormt, eftersom det ger dig några riktlinjer att följa. Försök att hitta ett tema som passar din egen smak.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.