airsoft
Nyheter

Vill du börja med airsoft?

En hobby, sport, eller lagtävling, det är vad airsoft är, kan man säga, om man ska förklara det enkelt. Det handlar helt enkelt om att spela tillsammans med andra och skjuta på dem. Det med ett airsoftvapen. Man spelar i lag ungefär på samma sätt som i paintball. Men inom airsoft är det plastkulor man skjuter och inte kulor med färg.

För att du ska kunna komma igång med denna hobby, så kan det vara bra att ha koll på vad det är du behöver. Bland annat behöver du ju ha någon form av airsoft vapen. På www.guncity.se kan du hitta många olika varianter att välja på. Utöver det bör du även satsa på rätt sorts skyddsutrustning samt ha oömma kläder och skor. Du bör även skaffa dig ett bra bärsystem.

Något som är viktigt att vara medveten om, det är att det är lag på att ingen under 18 år får köpa eller äga ett airsoftvapen!

Att spela airsoft

I Sverige finns det idag ett gäng med föreningar som sysslar med detta och även olika lag och spelställen. Det bästa är att kolla om det finns en förening nära dig. Annars kan du ju starta upp en egen!

Köp dig ett airsoftvapen

Om du vill köpa dig ett eget airsoftvapen, så är det främst airsoft gun och airsoft pistoler som man talar om, men sedan finns dessa i en mängd varianter de med! En mycket vanlig variant är det som kallas för AEG. Det står för Automatic Electric Gun. Dessa är olika sorters automatkarbiner som drivs med batterier. Det är bra att alltid ha med dig extra batterier ut då du ska spela. Bland andra vapen som finns har du GBBR som står för Gas blow back rifle, och den drivs med gas.

Du har även K-pistar/ submachine guns, prick-och skarpskyttegevär och maskingevär. Sedan finns det som sagt även ett gäng med olika pistoler.

Viktigt med bra skyddsutrustning

Något som är extremt viktigt att satsa på, det är olika typer av skyddsutrustning. Det finns ett obligatoriskt krav och det är att alla som spelar, de ska ha på sig någon form av skyddsglasögon. Sedan är det inga krav, men rekommendationer på även annat. Du kan välja att ha skydd för ansiktet, hjälm, handskar, tandskydd med mera. Sen bör du ha på dig heltäckande kläder, som är bekväma och oömma. Samma med att du bör ha på dig bra skor! 

Övrig utrustning som lampa, kamera med mera, det kan du fästa på hjälm om du väljer att ha en sådan. Det går även skydda huvudet med annat. 

En annan bra sak att satsa på det är att ha någon form av bärsystem. Alltså sådant du har på dig på kroppen för att bära med dig det du behöver ha, utan att behöva ha dem i händerna. Det går att välja plattbärare, stridsbälten, ryggsäckar och så vidare. 

Det finns även separata fickor som kan fästas fast i dina kläder, så att du kan få med dig olika saker du behöver, allt från sjukvårdsmaterial till extra magasin, karta, kompass med mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.