diy inspiration
Nyheter

Enkla DIY-projekt för hemmafixaren

DIY eller gör det själv-hobbyn är något som bara växer och växer med tiden. Fler och fler får upp ögonen för DIY. Att kunna skapa sina helt egna saker är alltid kul. Här får du lite diy inspiration som kan hjälpa dig att komma i gång med dina egna gör det själv-projekt.  

Bygg egna möbler 

Ett kul diy inspiration tips är att bygga sina egna möbler. Det kanske låter svårt, men det behöver det inte alls vara. Det finns många olika enkla möbler du skulle kunna bygga. De flesta av dem kräver inte speciellt mycket material. En riktigt enkel möbel att bygga är en piedestal. För att kunna bygga en snygg piedestal behöver du endast ett par saker. Det du behöver är ett par snygga, svarvade träben, en rund träskiva, lite bets eller färg och lite verktyg och skruvar. Med dessa material kan du snabbt slänga ihop en vacker piedestal på nolltid!  

Skapa konst med stenciler 

Du behöver inte vara konstnär för att kunna skapa din egen konst. Du kan enkelt skapa vacker konst med hjälp av lite färg och några stenciler. Detta är riktigt bra diy inspiration för dig som saknar konstnärliga egenskaper, men som ändå vill ha lite mer konst på väggarna. Det är enkelt att få tag på ett par stenciler. Du kan hitta dem i de flesta hobbybutikerna. Du kan även göra dina egna stenciler genom att skriva ut ett motiv som du sedan skär ut med en hobbykniv.  
 
När du har dina stenciler, lite färg och papper är det bara att gå i gång med skapandet. Experimentera gärna med dina färger. Det gör hela processen mycket roligare. Har du tur kanske du upptäcker en ny färgblandning som du bara älskar.  

Gör egna glasunderlägg 

Det är viktigt att skydda sina bord från repor och fläckar. Med ett par snygga glasunderlägg kommer du långt. Om du vill ha lite diy inspiration för att kunna skapa dina egna glasunderlägg, får du här ett par förslag. Du skulle till exempel kunna skapa dina egna underlägg av läder. Läder är ett snyggt material som inte bara skyddar ditt bord från spill och slitage. Läder kan även dämpa ljudet lite. När du sätter ner ditt glas på ett läderunderlägg hörs nästan inget ljud alls. Om du inte vill arbeta i läder, kan du alltid tillverka ett par vackra underlägg av ett par glasskivor, något dekorativt att lägga mellan glasskivorna, lite lim och koppartejp.   

Gör en egen takmobil 

Behöver du lite diy inspiration för att kunna fixa egna dekorationer? Då ska du bygga en takmobil! Takmobiler är underskattade dekorationer som fler borde hänga upp i sina hem. Du kan enkelt skapa din egen takmobil av lite fiskelina och lite lätta hobbymaterial. Du kan till exempel skapa en naturlig takmobil som består av kottar och torkade blad. Du skulle även kunna göra en takmobil av små origamifigurer. Det finns inte riktigt några gränser eller regler när det kommer till takmobiler. Du kan tillverka dem av det mesta.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.