dokumantprogram
Nyheter

Slipp stress och strul med ett dokumenthanteringsprogram

innlagg

Känner du och dina anställda att ni knappt hinner med det ni ska under er arbetsdag på grund av för mycket dokumenthantering? Då behöver ni ett smart och lättanvänt dokumenthanteringssystem. Med ett sådant system kan alla inom ditt företag spara mycket värdefull arbetstid. Här får du veta mer om vad ett dokumenthanteringssystem är, samt vad det kan hjälpa dig och ditt eget företag med.

Vad gör ett dokumenthanteringssystem?

Ett dokumenthanteringssystem gör precis det som namnet antyder. Det hjälper dig helt enkelt med all din dokumenthantering. Ett system för dokumenthantering kan bland annat hjälpa dig att hitta, läsa, redigera, märka eller radera ditt företags dokument på ett snabbare och enklare sätt. Avskyr du att hantera alla dokument manuellt? Det är du inte ensam om. Det finns nog ganska få egenföretagare som faktiskt tycker om att spendera flera timmar på dokumenthantering varje dag.

När du använder dig av ett dokumenthanteringssystem behöver du inte klicka dig runt bland dokumenten lika mycket. Du och IT-avdelningen behöver heller inte krångla med extra kodning varje dag. Ett system gör det möjligt för alla inom företaget att snabbt och enkelt komma åt och hantera viktiga dokument. Det ser även till att hålla säkerheten uppe då felmarginalen blir mycket mindre än när dokumenten måste hanteras manuellt.

Läs mer om dokumenthanteringssystem här: https://www.tabellae.com/sv/

dokumanter

Underlättar arbetet för alla

Dokumenthanteringssystem gör arbetet lättare för både dig, din IT-avdelning, dina kunder och dina leverantörer. Du har säkert märkt att olika parter använder sig av olika system, filtyper eller format. Om man inte har ett anpassningsbart system kan dessa variationer skapa riktigt stora problem. Med ett flexibelt och framtidsanpassat system kan du dock hantera i stort sett vilken typ och form av dokument som helst. Gamla system kan vara svåra att anpassa och hålla uppdaterade. Om du använder ett äldre dokumenthanteringssystem bör du byta ut det mot ett nyare så snart som möjligt. Lasernet är ett bra exempel på ett anpassningsbart program som bland annat kan användas för att förbättra ERP-system som till exempel Microsoft Dynamics 365.

Om du vill slippa manuell hantering och arkivering av dokument som till exempel fakturor, följesedlar eller digitala underskrifter ska du välja ett bra och anpassningsbart dokumenthanteringssystem.

Hjälper ditt företag att spara pengar

Att hantera dokument kan kosta ditt företag riktigt mycket tid och pengar i det långa loppet. Dessa dyrbara resurser kan behöva läggas på annat för att företaget ska kunna utvecklas och röra sig framåt. Om du vill lyckas med dina ERP-projekt och minska risken för komplikationer eller spill av resurser bör du verkligen se till att lägga lite pengar på ett välfungerande dokumenthanteringssystem. När du väl har ditt system behöver du eller IT-avdelningen inte längre skapa alla dokument från grunden. De är alltid tillgängliga och redo att användas.

När du och dina anställda inte längre behöver lägga tid på att skapa dokument, redigera eller koda om dem kommer företaget kunna spara riktigt mycket pengar. Det är ett av de bästa sätten att effektivisera dokumenthanteringen på. Alla typer av företag kan dra nytta av ett smidigt och flexibelt dokumenthanteringssystem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.