tryckknappar
Uncategorized

Att använda tryckknappar

Oavsett om du sysslar med att sy kläder eller om du gillar att pyssla så kan det vara smart att använda tryckknappar. Det är en form av knapp, som inte behöver sys fast. Det är vanligt att se tryckknappar i plagg för baby, som body och annat, men det är även vanligt att se på olika kläder för vuxna. Ett annat sätt att använda tryckknappar på, det är tillsammans med läder. Det går till exempel göra snygga läderarmband, som då stängs med en tryckknapp. Det är även vanligt att se dessa knappar på väskor, fickor, ytterkläder med mera.

Även om tryckknappar är något man inte behöver sy fast, så ska de ju ändå fästas. Och det på rätt sätt. Oftast är en tryckknapp i fyra delar totalt, som ska fogas samman så att de kan användas som en knapp att öppna eller stänga med. Det finns särskilda verktyg att använda, som till exempel ett tryckknappsverktyg. Sedan kan du även behöva en tång och en hammare. Ofta finns det olika tryckknappsverktyg som passar olika storlekar av knapparna.

tryckknappar

Att fästa en tryckknapp

Det är relativt enkelt att montera fast en tryckknapp. Det gäller bara att ha rätt sorts verktyg hemma samt ha ett bra underlag. Om du ska fästa den, så måste du först göra hål till knappens övre del där du har tänkt att den ska sitta. När du har gjort detta hål, så fäster du den övre delen med den nedre och slår samman dem med hjälp av en hammare. Ha ett bra underlag, så du inte gör märken i ditt bord. Sedan är det dags att göra samma sak, fast på motsatt sida och med den nedre delen. Du gör hål, fäster samt slår ihop med hammaren. Det brukar allt som oftast följa med en bra anvisning då du köper knapparna. Sedan finns det även smarta tutorials på nätet, både med text och bild eller video.

En del tryckknappar säljs tillsammans med rätt verktyg för att du ska kunna fästa/montera dem på rätt sätt. Men sysslar du mycket med olika tryckknappar så kan det vara värt att köpa hem extra verktyg.

Göra läderarmband med tryckknapp

En snygg sak att göra på egen hand, det är ett läderarmband som du kan öppna och stänga med en tryckknapp. Det är samma princip att fästa dessa tryckknappar i läder, som på kläder eller i tyg. Men du har även behov av en så kallad håltång eller huggpipa. Det eftersom läder är lite segare att göra hål i. Det är dumt att försöka göra det med kniv, då det kan bli fult. Bättre då satsa på rätt sorts verktyg. Samma sak om du ska skära ut remsor av läder, att du har rätt verktyg för det. Om du har en färdig bit läder att ha för armband, som passar runt armen, så är det bara att fästa en tryckknapp på den. Då gör du på exakt samma sätt som vi förklarad ovan, med att montera först den övre delen, hammare, sedan den undre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.