hangmatta tradgaarden
Nyheter

Så gör du trädgården trevligare


Trädgården är en av hemmets bästa och mest avslappnande platser. Har man en egen trädgård ska man verkligen passa på att utnyttja den och göra den så kul att vistas i som möjligt. Här får du några bra tips som kan hjälpa dig att göra din trädgård mycket trevligare och mysigare att vistas i.

Häng upp en hängmatta

Det första du kan göra är att köpa en skön hängmatta till trädgården. En hängmatta ger dig en skön och behaglig plats att ligga och beskåda trädgården från. Du kan även njuta av en bra bok i din hängmatta. Att ligga i en hängmatta är ett otroligt effektivt sätt att slappna av ordentligt på efter en stressig dag på jobbet eller skolan. Om du inte har testat att ligga i en hängmatta, ska du absolut se till att investera i en.

Det finns många olika storlekar på hängmattor. Vissa är gjorda för en person, medan andra har plats för många fler personer på en och samma gång. När du ska köpa en hängmatta till trädgården, ska du se till att den tål att hängas upp utomhus. Långt ifrån alla hängmattor klarar av väder och vind, så läs alltid på beskrivningen om en hängmatta innan du köper den.

køje

Plantera många olika blommor och växter

Att plantera och pyssla i trädgården är riktigt roligt. När du ska plantera i din trädgård ska du gärna använda dig av så många olika växter och blommor som möjligt. Blanda gärna färger och textur för att få en mer varierad och livfull trädgård. Matchande färger och toner kan vara riktigt snyggt, men du behöver absolut inte gå efter det om du inte vill. Du kan blanda precis som du vill. Det är det som är så kul med trädgårdspyssel och plantering.

Ju fler typer av växter och blommor du planterar i trädgården, desto mer spännande kommer den att bli. Den kommer även bli mycket mer attraktiv för insekter och fjärilar. Vi behöver bli bättre på att ta hand om våra vilda insekter, speciellt bin och fjärilar. Det är dem vi har att tacka för mycket av vår mat, som bland annat frukt och bär. Om du själv har fruktträd och bärbuskar i din trädgård, ska du verkligen försöka att locka till dig så många fjärilar och bin som möjligt. De ger dig nämligen en större skörd.

Låt en del av trädgården få växa fritt

Att ha en prydlig trädgård med många vackra och välskötta planteringar är riktigt kul, men kom ihåg att låta en del av trädgården få växa fritt också. När du låter de vilda växterna få ta över ett litet hörn av trädgården, kommer du snart kunna se många fler djur. Du kommer bland annat att kunna se många fler färgglada insekter, men även gulliga däggdjur som till exempel igelkottar.

Välj ut ett gömt hörn i din trädgård och låt det få bli lite mer vildvuxet. Häng gärna upp din hängmatta nära detta hörn, så har du en perfekt plats att observera det från. Det blir då första parkett i din trädgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.