Nyheter

Satsa på en bra hängmatta

En hängmatta, mellan två träd, det är för många bilden av semester! Den som upptäckte hängmattan och tog med den till Europa i slutet på 1400-talet, det var Christopher Columbus, som fann den då han tillbringade tid på Bahamas. Hängmattan har även använts av sjöfarare, som upptäckte att sömnen var mycket bättre i en hängmatta. Den tog sig sedan vidare till trädgårdarna och idag har de flesta en alldeles egen! Om du inte har en hängmatta än, köp då en på www.hängmatta.se.

I Sydamerika kallades hängmattan för ”gudarnas vagga”. Men den har utvecklats en hel del sen Columbus dagar. Idag finns det en massa varianter av hängmattor att välja på. Det finns med eller utan spridare, med stativ eller ställning så väl som de finns i enkelvariant, som dubbelhängmatta och som familjehängmatta.

En hängmatta är bra eftersom den är allsidig och i den kan man ligga ner, sitta ner, gunga i den, leka i den. Den ger bra avslappning samt att den är bra för ryggen!

Välj en bra hängmatta

Man kan säga som så, att ju större hängmatta desto bättre. Då ligger du bekvämt. Det kan vara att föredra en modell som är utan karmar på kortsidorna, så att du kan ligga på diagonalen eller tvären i den, om du vill! Sikta även på att välja en hängmatta som har bra med linor att fästa den med samt att den inte har färger som fäller om den blir blöt.

Om du vill kunna njuta av din hängmatta i många somrar framöver, då bör du hänga den på en plats där det är skugga. Det så att den inte blir urblekt av solen. Ta gärna in den om det regnar, eller om det är hård blåst ute.

Satsa gärna på att ha lite sköna kuddar i hängmattan samt ett bord nära, där du kan ha kaffekoppen på!

Sätta upp din hängmatta

Det mest klassiska sättet att sätta upp en hängmatta, det är att göra det mellan två träd. Du bör se till att välja bra träd, som pallar vikten. Du ska även se till att fästa mattan så högt att du inte nuddar marken när du ligger i den. Satsa på att höjden på fästpunkten räknat från marken ska vara hälften av avståndet mellan fästpunkterna.

Sedan kan du även ha din hängmatta på altanen, balkongen eller inomhus. Satsa då på att köpa till bra krokar som du sedan fäster i väggarna eller i taket.

När din hängmatta är upphängd, då ska den ha lite av en bananform. Det är då den är som allra bekvämast att ligga i. Dock gäller det inte hängmattor med träkarmar. De ska hängas så stramt som möjligt för att bli bekväma att ligga i.

Om det är så att du inte har några träd, några stolpar eller väggar att fästa din hängmatta i, så är det ingen fara. Det du kan göra då, det är att satsa på en fristående hängmatta, som du även köper en ställning eller stativ till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.