woman-gb397e01ca_1280
Nyheter

Välja rätt concealer


Något som är riktigt bra att ha i din sminkväska, det är en concealer. En sådan går att ha till grymt många olika saker. Den är bra för att kunna dölja mörka partier och ringar under ögonen. Den täcker även över blemmor och röda partier. Men hur ska man då veta vad som är bästa concealer? Det är ju så att idag finns det en uppsjö av concealers. Det kan göra det svårt att veta vad som passar dig. Därför ska vi ge dig ett par bra tips. Vårt första tips är, köp bästa concealer hos GOSH! De har en concealer för alla tillfällen.

Vilken typ av concealer ska du välja?

Precis som vi sa, så är det ju så att det finns många olika concealers idag att välja mellan. För att hitta bästa concealer bör du utgå från vad för syfte du har med den. Är det så att du vill att den ska ljusa upp mörka områden, som under dina ögon? Eller behöver du en för att få en bra täckning och jämnare hudton? Under dina ögon, mot mörka ringar, där passar det bra att ha en uppljusande concealer. Den passar även bra att ha på andra ställen du vill förhöja, som kindben till exempel. för dig som vill ha en som täcker och jämnar ut, där passar det bäst med en färgkorrigerande och tjockare concealer.

En concealer kan även ha olika formula, som det gäller att välja rätt mellan. Är det mörka ringar som ska döljas, då bör du undvika att använda en allt för matt och tjock formula. Den kan då lägga sig i dina linjer under ögonen. Du kan istället satsa på en concealer som är mer ljusreflekterande samt md mer krämig konsistens. För ärr, eller röda partier, där passar det bra med en fast eller mer trögflytande concealer.

øjenskygge

Olika färger på concealer

Concealers kan idag komma i färger som lila, nude, grön med mera. Du bör utgå från din huds egen grundton för att få rätt färg. Det finns några riktlinjer du kan gå efter, men prova dig gärna fram. De riktlinjer man brukar tala om är dessa:

  • Gul/persikofärgad concealer motväger blå och lila toner under ögonen
  • Grön concealer tar bort röda partier som ytliga blodkärl, röda näsvingar och ärr
  • Lila concealer minskar gula partier
  • Highlighter ljusar upp och ger huden lyster

Användbara concealer-tips

Här är några bra concealer-tips du kan använda dig av:

  • Använder du foundation? Applicera den före din concealer, så inte effekten av den förstörs.
  • Behöver du täcka en finne så ska du applicera din concealer och sedan vänta ett tag med att dutta ut den. Den ska torka till lite före, då täcker den bättre.
  • Du bör applicera din concealer genom att lägga små prickar under ögat och dutta ut, med fingrar eller pensel.
  • Avsluta med puder för att få din concealer att hålla extra länge.
  • Använd concealern som en primer på ögonlocken så håller ögonmakeupen längre.
  • Applicera din concealer runt dina läppar innan du använder läppstift, så drar inte färgen utanför konturerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.