hårprodukter
Nyheter

Så väljer du hårprodukter efter just din hårtyp

Idag finns det ju rätt mycket produkter för håret. Det är en massa olika schampon, balsam, serum, inpackningar, sprayer, mousser och så vidare. Det är inte alltid så lätt att veta vad just du ska välja. Grejen är att du bör välja hårprodukter efter vad du har för hårtyp. De vanligaste hårtyperna är fett hår, tunt hår, torrt hår, normalt hår och färgat hår. Sedan finns det ju även de som har skadat hår eller frissigt hår. Här nedan tänkte vi tipsa lite hur du ska tänka då du ska välja hårvårdsprodukter.

hårprodukter

För dig med fett hår

Om du har ett hår som snabbt blir oljigt samt både platt och tungt, även om du nyss tvättade det, så har du troligen fett hår. Du bör satsa på ett hårschampo och balsam anpassat för fett. Ett annat tips är att inte tvätta håret allt för ofta. Många med fett hår, de vill gärna tvätta det varje dag, men det ger motsatt effekt. Bättre då att tvätta mer sällan.

För dig med tunt hår

Tunt hår brukar innebära att det är få hårstrån, eller att de hårstrån som finns är tunna. Du som har detta, du bör undvika hårprodukter som är återfuktande. Det är då bättre att du satsar på ett volymschampo. Det gör dina hårstrån tjockare och gör då att håret i sig känns fylligare.

För dig med torrt hår

Upplever du att ditt hår är glanslöst och strävt? Då är det troligen torrt hår du har. Detta är ett slags förstadie till skadat hår. Du som har torrt hår, du bör satsa på ett milt och fuktgivande schampo samt även ett balsam anpassat för torrt hår. Du bör även se till att göra en inpackning, gärna minst en gång per vecka.

För dig med skadat hår

Om du har ett hår som känns torrt, styvt, topparna går av och du får ofta tovigt hår? Då är det troligen så att du har ett skadat hår. Håret kan skadas av blekning, färgning, värmestyling och för mycket sol. Du bör satsa på hårprodukter med mycket näring i. Som till exempel ett proteinrikt schampo.

För dig med normalt hår

Ett normalt hår, det är om håret är mjukt och naturligt glansigt. Oftast håller det sig rent i flera dagar efter du tvättat det. Du som har denna hårtyp, du kan välja lite vad du vill inom hårprodukter.

För dig med frissigt hår

Spretar dina hårstrån åt alla håll? Då är det troligen så att du har frissigt hår. Du bör satsa på fuktgivande hårprodukter samt en hårolja för att försluta fukten och tillföra glans.

Välj rätt hårprodukter

För att du ska få ett vackert hår, så är det som sagt bra att välja hårprodukter efter hårtyp samt behov. Du vet att du har valt rätt hårprodukter om din hårbotten känns ren, men inte uttorkad eller irriterad efter att du har duschat.

Du bör även se till att välja dina hårprodukter efter hur din hårbotten känns, inte topparna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.