badrumsbelysning
Nyheter

Välja belysning till badrummet

Att ha rätt sorts ljussättning i ditt badrum, det är viktigt! Det finns idag en hel del olika varianter av badrumsbelysning att välja på, så det kan vara svårt att veta vad just du ska ha. Med hjälp av rätt sorts badrumsbelysning så kan du sätta hela stilen i badrummet! I ett badrum kan du ha vad för slags lampor du vill. Varför inte lyxa till det med en kristallkrona? Annars är spotlights alltid något som funkar!

Det går även att satsa på att ha belysning vid sidan av badrumsspegeln, eller att ha ett badrumsskåp med integrerad belysning. 

När du ska välja belysning till ditt badrum, utgå då från vad det är för ljus du behöver samt hur du använder dig av ditt badrum. Det kan vara bra att dels ha ett så kallat allmänljus, så att du ser då du ska städa. Sedan är det även bra att ha en belysning som är lite mysigare, då kan det passa in med dimningsbar led-spotlights. Se även till att ha extra ljus vid spegeln, så att du ser då du ska sminka dig eller raka dig. 

Olika typer av badrumsbelysning

I ett badrum så är det inte bara i taket som det går att ha belysning. Det går utmärkt att ha lampor på väggen samt att det finns smarta badrumsskåp som kommer med belysning både utanpå och inne i skåpen. Just att ordentligt ljus vid spegeln är viktigt. Det så att du kan se vad du gör då du står framför den. Det oavsett om det handlar om att plocka ögonbryn, raka skägget, sminka dig eller annat. 

Belysning för dig med litet badrum

Om det är så att du har ett ganska litet badrum, så kan det passa bra med så kallade downlights. Det kan även funka fint med en taklampa som ger ett brett ljus. Med rätt belysning kan du även få det lilla badrummet att kännas större än vad det är.

Badrumsbelysning för stora badrum

Om du har ett stort badrum, så har du lite mer spelrum för att sätta upp bra badrumsbelysning. Du kan ha allt från en kristallkrona till LED lister till spotlights. Just att kunna addera effektbelysning är inte fel i ett stort badrum.

Tänk på detta då du ska välja belysning för ditt badrum

Det finns några vanliga misstag som görs i samband med badrumsbelysning. Att ha en spegel som är för dåligt upplyst samt bara ha en eller två badrumslampor, det är de två vanligaste misstagen de flesta gör. Allt för många tänker bara på designen och inte på funktionen. Så se till att ha tillräckligt många belysningspunkter samt sprid ut dem på bra sätt.

Smarta belysningstips

För inspiration till att belysa ditt badrum på bästa sätt, sök runt på nätet och kolla in andras badrum. Sedan, tänk på detta:

  • Välj en dimmer som fixar mysfaktorn i badrummet. 
  • Det räcker inte att bara ha en tak- eller vägglampa. Satsa på att ha flera lampor för bästa resultat.
  • Tänk funktion före design.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.