rubiks kub
Nyheter

En Rubiks kub är bra för att träna hjärnan med

Något som kan vara bra att göra, det är att se till att träna dit hjärna! Det kan motverka dåligt minne och det gör även att du håller den alert. Det finns en massa sätt att träna hjärnan på. Söker du på nätet efter hjärngympa, så dyker det ofta upp en massa förslag på övningar, samt att det även rekommenderas att lösa korsord och Sudoku med mera. Du som vill utmana dig själv och din hjärna, du kan med fördel köpa dig en Rubiks kub. Det kan du göra på https://mastercubestore.se/. En fördel med dessa kuber, det är att de passar alla, stora som små! Dessutom finns den även i en massa olika varianter och svårighetsgrader.

Lindra stress och oro med Rubiks kub

Är du ofta orolig och stressad, så kan det hjälpa att sätta dig en stund med en Rubiks kub. Att sitta med en sådan och försöka lösa den, det har många positiva effekter på din hjärna. Dels så tränar du den på ett bra sätt så att den håller sig alert och i god form. Man kan jämföra det med vikten av att träna dina muskler. Det är minst lika viktigt att träna hjärnan. Sedan är det ju så att den även verkar stresslindrande. Du kan distrahera dig från din oro och din stress när du sitter med kuben. För då finns det ju bara den och att hitta en lösning. Det kan vara riktigt avslappnande att sitta med en Rubiks kub, vrida den, testa olika kombinationer med mera. 

Att aktivera hjärnan på detta sätt sägs även vara bra för att lindra nedstämdhet och depressioner. Det är ju i alla fall värt ett försök, eller hur?

Alla kan ha roligt med en Rubiks kub

Den stora fördelen som en Rubiks kub, det är att den passar alla. Det är inte ett måste att vara ett geni för att klara av den eller tycka det är kul att greja med den. Det finns ju dessutom många varianter och svårighetsgrader på kuberna idag. Det gör att det finns Rubiks kuber som passar alla nivåer och alla åldrar. För de mindre kan det vara kul med en snake cube, som då är i formen av en orm. Sedan finns det enklare kuber, på 2×2, så väl som riktigt svåra kuber som är 19×19. 

Du som vill satsa på en Rubiks kub, du kan hitta en massa varianter av dem på Master Cube Store. Varför inte köpa hem ett par olika varianter?

Om du inte lyckas lösa din kub på egen hand, så är det ingen fara. Du kan hitta en massa bra lösningar och guider på nätet, där du steg för steg får lära dig att lösa olika kuber. Men testa gärna att göra det själv först! Du kan ju börja med en av de lite enklare kuberna. Sedan när du lärt dig den, så kan du gå över till svårare och svårare kuber. Sen kan du även testa speedcubing om du vill, som är att lösa en kub på tid. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.